Linkuri accesibilitate

UE continuă să discute despre impunerea de sancțiuni unor demnitari din Belarus


Fotografii ale unor politicieni și activiști de opoziție arătate de demonstranți în fața Teatrului Național Academic Janka Kupala, Minsk, 28 august 2020.

Criza din Belarus e principalul punct de pe agenda reuniunilor EU și OSCE de vineri.

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană își continuă întîlnirea începută joi la Berlin, în timp ce la Viena e programată vineri o reuniune a Consiliului Permanent Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa - OSCE.

Se relatează că Uniunea Europeană a căzut deja de acord să impună sancțiuni bancare și restricții de călătorie unui număr între 15 - 20 de demnitari din Belarus, bănuiți că au luat parte la fraudarea alegerilor și reprimarea sângeroasă a demonstrațiior de la Minsk.

Unii dimplomați cer însă luarea de măsuri mai dure împotriva regimului Lukașenka.

Președintele în exercițiu al OSCE, premierul albanez Edi Rama, va vorbi la reuniunea de la Viena despre situația din Belarus. Rama și viitorul președinte în exercițiu al OSCE, șefa diplomației suedeze Ann Linde, s-au oferit să facă o vizitp la Minsk pentru a media un dialog între putere și opoziție.

Aleksandr Lukațenca a acuzat Occidentul că încearcă să profite de instabilitatea din Belarus pentru a anexa porțiuni din teritoriul țării sale.

Reuniunile de la Berlin și Viena au loc după ce guvernul lui Lukașenka a continuat să aresteze sute de demonstranți la Minsk, dar și jurnaliști care relatau despre proteste, șase dintre cei 35 de ziariști reținuți fiind de la Radio Europa Liberă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG