Linkuri accesibilitate

Donald Trump a lansat un nou atac împotriva contracandidatului său Democrat Joe Biden


Președintele american Donald Trump, Casa Albă, 27 august 2020.
Președintele american Donald Trump, Casa Albă, 27 august 2020.

După ce a acceptat nominalizarea Partidului Republican pentru candidatura la alegerile presidențiale din 3 noiembrie, președintele american în exercițiu Donald Trump a lansat un nou atac împotriva contracandidatului său Democrat Joe Biden, în discursul pronunțat joi seară în fața Casei Albe, la încheierea Convenției Republicane Naționale.

Trump a spus că Partidul Democrat și Joe Biden sînt radicali de stînga ce reprezintă o amenințare la adresa „visului american”, adăugînd că eventuala alegere a lui Biden ca președinte va distruge „măreția Americii”. Candidatul republican a mai afirmat că administrația sa a „petrecut ultimii patru ani ca să repare pagubele create de Joe Biden” ca senator și vicepreședinte al Americii, și că tot ce a dobîndit administrația Trump „e acum în pericol”.

Democrații „nu consideră America drept cea mai liberă, justă și excepțională națiune de pe pămînt, ci o consideră cea mai nelegiuită națiune, care trebuie pedepsită pentru păcatele sale”, a mai spus Donald Trump.

Referindu-se la tulburările rasiale, una din temele fierbinți ale actualității americane, șeful actualei administrații de la Washington a declarat că Joe Biden nu va face decît să exacerbeze disputa rasială legată de uciderea de afro-americani de către poliție.

În replică, Joe Biden a spus pe Twitter: „fiecare exemplu de violență deplîns de Donald Trump s-a întîmplat în mandatul lui. Sub conducerea lui. În timpul președinției lui.”

Cît privește pandemia Covid-19, care a umbrit în bună măsură campania electorală a lui Trump, cu peste 180.000 de americani morți din cauza acestei infecții, și alte milioane de americani rămași fără slujbe, Donald Trump a repetat în discursul său din 27 august că vinovată pentru această pandemie este China, și că dacă va fi reales va reconstrui economia Statelor Unite. Trump a spus că America „face față acestei provocări”, punînd la dispoziție terapii salvatoare de vieți și urmînd să producă un vaccin pînă la sfîrșitul anului, „sau poate chiar mai devreme”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG