Linkuri accesibilitate

PD propune ca tarifele pentru testarea la COVID să fie reglementate de guvern


Deputații Fracțiunii Partidului Democrat propun ca, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, Guvernul să fie abilitat cu dreptul de a reglementa tarifele la serviciile de diagnostic de laborator a virusului SARS-CoV-2 și la serviciile de imunizare și vaccinare.

Ghenadie Buza, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, deputat PDM, consideră că, prin adoptarea unui astfel de proiect de lege, accesul populației la efectuarea testelor de laborator privind infecția COVID-19 și la serviciile de vaccinare va crește, informează agenţia IPN.

În opinia inițiatorului propunerii, acest lucru va influența benefic asupra sănătății populației și va asigura protecția financiară a cetățenilor. Declaraţia a fost făcută într-un briefing de presă în aceasta dimineață.

Costul testului se ridică la 800 de lei sau și mai mult. Guvernul reglementează tarifele pentru serviciile medico-sanitare prestate contra-plată, dar numai pentru instituțiile medico-sanitare publice, precum și pentru serviciile acoperite din fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală prestate în instituțiile medico-sanitare private. Tarifele la serviciile de imunizare rămân înafara cadrului de reglementare, precizează IPN.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG