Linkuri accesibilitate

UE: vaccinurile anti-Covid vor fi distribuite „în același timp, și în aceleași condiții”


Președinta Comisiei Europena, Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel, Bruxelles, 29octombrie 2020.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a declarat joi, că viitoarele vaccinuri anti-Covid-19 vor fi disponibile pentru toate statele „în acelaşi timp şi în aceleaşi condiţii", în funcţie de numărul populaţiei. Vorbind la o conferință de presă, după summitul online dedicat coordonării strategiei europene în lupta cu pandemia, von der Leyen a mai anunțat că se începe de acum pregătirea unei campanii de vaccinare masivă în toate țările UE. Comisia Europeană este în discuţii cu patru companii pentru a asigura potenţiale vaccinuri, după ce a încheiat deja înţelegeri privind oferte de furnizare cu alte trei companii (AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson).

Von der Leyen (de profesie medic) a mai anunțat că Uniunea Europeană va mobiliza 220 de milioane de euro pentru finanţarea transferurilor de pacienţi cu COVID-19 dintr-o ţară în alta, pentru a susţine spitalele suprasolicitate din cele mai afectate state membre de al doilea val al pandemiei.

Pentru a facilita aceste transferuri, statele „trebuie să ofere date exacte şi în timp real" la nivel european „pentru o mai bună coordonare”. Se lucrează și pentru validarea în scurt timp, la nivelul Uniunii, a testelor rapide de Covid-19 în scopul de a proteja libera circulație în spațiul comunitar.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG