Linkuri accesibilitate

Ajutor umanitar din Rusia pentru pensionarii transnistreni, întârziat cu aproape un an


Drapele ale Rusiei și regiuni transnistrene, la intrarea în Cetatea Tighina
Drapele ale Rusiei și regiuni transnistrene, la intrarea în Cetatea Tighina

Rusia a transferat administrației de la Tiraspol, cu o întârziere de aproape un an, banii pe care îi acordă drept ajutor umanitar pensionarilor din regiunea transnistreană. Din 2008 Rusia plătește fiecărui pensionar transnistrean un supliment la pensie lunar de 150 de ruble, echivalentul a aproximativ 8 dolari.

Transferurile erau gândite să vină lunar, însă în acest an Rusia a făcut transferul ultima dată în luna ianuarie, când a acoperit restanțele pe a doua jumătate a anului 2019. Încă în luna iulie administrația de la Tiraspol anunța că banii vor ajunge în scurt timp, lucru care nu s-a întâmplat. Secretarul de presă al liderului transnistrean, Denis Podgornîi, declara atunci că banii s-ar fi reținut din cauza pandemiei de coronavirus. „Sunt sigur că Federaţia Rusă, în pofida sancțiunilor și a crizei economice vă găsi posibilități și va continua acest proiect umanitar”, dădea asigurări și șeful legislativului de la Tiraspol, Alexandr Korșunov.

Acum, liderul separatist Vadim Krasnoselski a anunțat că următoarea tranșă din Rusia a ajuns în sfârșit în regiunea transnistreană, fără să precizeze însă ce sumă a fost transferată și pentru câte luni restante vor primi bani pensionarii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG