Linkuri accesibilitate

Maria Aliohina, una din membrele fondatoare ale grupului Pussy Riot, a fost condamnată la 15 zile de închisoare


Maria Aliohina, imagine de arhivă.
Maria Aliohina, imagine de arhivă.

Maria Aliohina, una din membrele fondatoare ale grupului Pussy Riot, a fost condamnată la 15 zile de închisoare sub acuzația că nu s-a supus ordinelor poliției, în contextul acțiunilor represive întreprinse de autoritățile ruse împotriva membrilor acestui grup în ultimele zile.

Aliohina a fost condamnată joi 24 iunie, la două zile după ce a fost reținută pentru interogatoriu în timp ce se pregătea să căpătorească pentru a fi vaccinată anti-COVID-19. Poliția a spus că ea a fost reținută pentru că exista informația că „inteționa să întreprindă o acțiune de protest neautorizată în ziua aniversării a 80 de ani de la atacarea Uniunii Sovietice de către Germania nazistă”. Nu e clar de unde avea poliția informația respectivă, dar a doua ziacuzația a fost schimbată în nerespectarea ordinelor poliției.

O zi mai devreme, alți trei membri ai grupului fuseseră condamnați tot la 15 zile de închisoare, după ce un tribunal de la Moscova a decis că Liusia Ștein și Anna Kusminîh se fac vinovate tot pentru nerespectarea ordinelor poliției, în timp ce Aleksandr Sofeyev a fost condamnat pentru acte de huliganism minore. O altă memnbră Pussy Riot, Nika Nikulșina, a fost condamnată în 21 iunie, la fel, pentru nerespectarea ordinelor poliției.

Grupul Pussy Riot a devenit cunoscut în 2012, când a dat buzna în Catedrala Cristos Mântuitorul de la Moscova pentru a protesta împotriva legăturilor dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Vladimir Putin, care atunci era premierul Rusiei.

XS
SM
MD
LG