Linkuri accesibilitate

Anglia a ridicat majoritatea restricțiilor, în ciuda creșterii numărului de contaminări


Gara King's Cross de la Londra

Anglia a ridicat aproape toate restricțiile pandemice luni, 19 iulie, o zi numită a Libertății, chiar dacă numărul de contaminări a crescut până la niveluri aproape record din cauza tulpinei Delta, extrem de contagioasă.

Restricții impuse timp de aproape 17 luni au fost anulate la câteva ore după ce premierul Boris Johnson și șeful Trezoreriei, Rishi Sunak, au anunțat că vor intra într-o carantină de 10 zile, în conformitate cu politica guvernului de sănătate. Cei doi au fost în contact, vineri, cu ministrul sănătății Sajid Javid, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la weekend, în ciuda faptului că și-a administrat două doze de ser anticovid.

Marea Britanie înregistrează peste 50.000 de cazuri pe zi, aproape tot atâtea ca în perioada de vârf a pandemiei, în ianuarie.

Premierul Johnson susține că, în ciuda cazurilor în creștere, este timpul ca economia să fie redeschisă, pentru că aproape 90% din persoanele adulte au primit o doză, iar 68% două doze de ser anticovid. Guvernul spune că vaccinurile au rupt legătura dintre virus, spitalizări și decese.

La nivel global, varianta Delta a noului coronavirus provoacă o îngrijorare tot mai mare. În Statele Unite, unde peste 55% din populație și-a inoculat prima doză anticovid, un oficial din domeniul sănătății a avertizat că în lunile următoare numărul infecțiilor și al deceselor ar putea să crească.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG