Linkuri accesibilitate

Fostul guvernator al regiunii Habarovsk, Serghei Furgal, rămâne în detenție


Serghei Furgal
Serghei Furgal

Un tribunal din Moscova a respins apelul lui Serghei Furgal, fostul guvernator al regiunii Habarovsk din Orientul Îndepărtat, împotriva prelungirii arestării sale preventive după ce a fost acuzat de tentativă de crimă și de ordonare a două crime în 2004-2005.

Curtea de Apel din Moscova a hotărât că decizia Curții din Moscova, din 5 iulie, de a prelungi arestul preventiv al lui Furgal până la 7 octombrie este valabilă.

Furgal a repetat că este nevinovat și a spus că nu poate primi tratamentul medical necesar pentru pneumonie în centrul de detenție Lefortovo, boală pe care a făcut-o după ce a contractat COVID-19 în timp ce era în arest.

„Nu mi s-a dat niciun motiv [pentru care mi s-a refuzat asistența medicală adecvată]. Nu au fost prezentate dovezi care să mă lege de crimele de care am fost acuzat”, a spus Furgal.

Furgal, de la Partidului Liberal Democrat Naționalist al Rusiei, a fost ales guvernator în 2018, învingându-l în alegeri pe guvernatorul de multă vreme al regiunii din partea partidului de guvernare Rusia Unită.

Arestarea lui Furgal din 9 iulie anul trecut a stârnit proteste în masa care au durat citeva luni în capitala regiunii și în alte câteva orașe. Protestatarii au criticat politicile dominante ale Moscovei în regiune care nu țin cont de nevoile populației.

Popularitatea președintelui Vladimir Putin a scăzut pe măsură ce economia Rusiei este în declin atât din cauza pandemiei de coronavirus, dar și datorită sancțiunilor internaționale impuse regimului pentru anexarea Crimeii și pentru razboiul pe care îl duce în estul Ucrainei, unde Moscova îi sprijină pe separatiști.

XS
SM
MD
LG