Linkuri accesibilitate

790 de cazuri noi de infectări COVID-19, miercuri în R.Moldova


imagine generică.
imagine generică.

Ministerul Sănătății a anunțat că Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost dotat cu teste rapide pentru depistarea coronavirusului de tip nou, iar personalul medical din cadrul echipelor de intervenție a fost instruit în utilizarea acestora. Testarea pacienților suspectați de COVID-19 încă la etapa de „prespital” a început din data de 7 septembrie curent, se spune într-un comunicat de presă postat miercuri pe site-ul Ministerului.

Intensificarea testării la COVID-19, inclusiv în cadrul serviciului de ambulanță, va permite un control sporit al infecției și va contribui la reducerea cazurilor grave, deceselor sau a complicațiilor cauzate de COVID-19, prin confirmarea mai rapidă a diagnosticului și inițierea promptă a tratamentului corespunzător, se mai spune în comunicat. „În același timp, pentru a vă proteja de infecție, reiterăm importanța purtării corecte a măștii de protecție, respectării regulilor de igienă respiratorie și a mâinilor și vaccinării împotriva COVID-19”, se mai spune în document.

Epidemia este în proces de accelerare în Moldova, ca și în alte țări europene – numărul cazurilor a crescut într-o săptămână (30.08 – 5.09) cu peste 26%. Miercuri s-au înregistrat încă 790 de cazuri noi, dintre care 677 în rândul persoanelor nevaccinate, și 11 noi decese, inclusiv al unei femei de 34 de ani

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG