Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătății de la Chișinău nu preconizează deocamdată vaccinarea cu a treia doză


Ministerul Sănătății de la Chișinău nu preconizează deocamdată vaccinarea cu a treia doză împotriva noului coronavirus. 23% dintre moldoveni sunt vaccinați cu două doze. Dacă sunt luați în calcul și cei vaccinați în România și în alte țări, numărul total poate fi sub 30%.

„A treia doză este aplicată în țările cu o rată mare a vaccinării. Aplicarea celei de a treia doze vine cu același scop, ca și primele două: să creeze imunitate colectivă. Vaccinul nu se aplică pentru ca să ofere să ofere o anumită protecție unei sau unor persoane în parte. La nivel de stat, politicile se organizează în așa fel ca să stopăm sau să minimalizăm transmiterea virusului”, a declarat ministra sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei întâlniri cu presa. Nemerenco a spus că nici medicii nu vor fi vaccinați cu o a treia doză.

Ala Nemerenco a adăugat că și Organizația Mondială Sănătății nu susține aplicarea celei de-a treia doze, atâta timp cât multe țări nu au încă acces la vaccin. Israelul , Statele Unite, România, Germania sunt printre țările în care persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire se pot vaccina cu o a treia doză.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG