Linkuri accesibilitate

Procurorul general Alexandr Stoianoglo s-a plâns din nou că e ținta unei campanii de discreditare inițiată de guvernarea PAS


Imagine de arhivă.

Procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, s-a plâns din nou că este ținta unei campanii de discreditare inițiată de guvernarea PAS, care a adoptat o lege specială ca să-l poată înlătura din post. Într-o declarație făcută la o conferință de presă, Stoianoglo a susținut că în campania împotriva lui ar fi implicate „grupări criminale”, care acționează în comun cu politicienii, unele ONG și așa-ziși experți independenți.

„Zilnic, în dezbateri televizate sau postările lor online se arunca cu noroi, se manipula la greu, se opera intenționat cu jumătăți de adevăr și se modela realitatea așa cum cerea pupitrul de comandă. Procurorul general era învinuit de legături cu lumea criminală, interese obscure și incompetență. Orice decizie sau acțiune a procurorului general era blamată și criticată”, a declarat Alexandr Stoianoglo la briefingul de presă.

„Mai mult, numai în ultimele trei luni, unii politicieni, foști procurori, avocați, de cinci ori s-au adresat Consiliului Superior al Procurorilor cu solicitări neîntemeiate de a porni împotriva mea anchete penale. Iar pe parcursul lunii septembrie curent, societății i-au fost prezentate studii dedicate activității Procuraturii Generale și șefului acesteia. Toate concluziile autorilor critică activitatea Procuraturii și activitatea sa, chiar dacă nimeni din ei nu a solicitat vreo informație oficială pentru fundamentarea constatărilor”, a mai spus Alexandr Stoianoglo.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG