Linkuri accesibilitate

Ofițerii SIS și procurorul Victor Furtună au continuat ancheta la Procuratura Generală


Moldova, anti-corruption prosecutor Victor Frunză speaking to reporters after a the investigation at the general prosecutor office.
Moldova, anti-corruption prosecutor Victor Frunză speaking to reporters after a the investigation at the general prosecutor office.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și procurorul de caz Victor Furtună au continuat miercuri ancheta la Procuratura Generală, informează agenția IPN, care a relatat că Furtună a refuzat să facă declarații la ieșirea din clădire, invocând secretul anchetei.

Procurorul a răspuns totuși la o întrebare legată de rapidiattea cu care s-a acționat împotriva lui Alexandr Stoianoglo (suspendat din funcția de procuror general și pus marți în arest pentru 72 de ore), spunînd că a avut suficent timp „pentru a face toate acțiunile și a se ajunge la reținerea procurorului general”.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat marți pe pe Victor Furtună, procuror de la Procuratura Anticorupție, să cerceteze elementele din sesizarea deputatului PAS Lilian Carp împotriva procurorului general. După câteva ore, Furtună a dispus suspendarea lui Stoianoglo din funcție și reținerea acestuia. Stoianoglo a fost escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate, după ce biroul său a fost percheziționat peste trei ore.

Procurorul general e vizat într-o cauză penală pornită pe mai multe capete de acuzare, printre care abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unui organ competent.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG