Linkuri accesibilitate

Mai mulți jurnaliști care relatau despre un protest al femeilor la Kabul au fost atacați de militanți Taliban


Kabul, Afghanistan, 21 octombrie 2021.

Mai mulți jurnaliști care relatau despre un protest al femeilor la Kabul au fost atacați de militanți Taliban, ceea ce face să crească îngrijorarea față de deteriorarea situației din Afganistan sub conducerea talibană.

După ce au alungat de la putere în august guvernul susținut de comunitatea internațională, talibanii au promis că vor fi mai toleranți decât în regimul lor brutal în Afganistan din 1996-2001, când fetelor nu le era îngăduit să meargă la școală, iar femeilor le era interzis să muncească, să învețe și să facă sport.

Cu toate acestea, Națiunile Unite și grupurile care apără drepturile omului i-au criticat pe noii conducători ai Afganistanului pentru că nu și-au respectat promisiunea de a permite femeilor să muncească și fetelor să aibă acces la educaie, și au impus din nou restricții pe scară largă.

Un grup de aproximativ 20 de femei au mărșăluit joi la Kabul pentru a-și apăra drepturile. La un moment dat, un taliban a lovit cu patul armei sale un fotograf străin și l-a lovit cu picioarele, în timp ce un alt taliban l-a lovit pe ziarist cu pumnii, informează France Presse. Cel puțin alți doi jurnaliști au fost loviți cu picioarele în timp ce fugeau de acolo.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG