Linkuri accesibilitate

Peskov: Putin nu intenționează deocamdată să discute chestiunea gazelor cu conducerea Moldovei


Președinta Maia Sandu și omologul său rus Vladimir Putin (colaj)

Președintele rus Vladimir Putin nu intenționează deocamdată să discute chestiunea gazelor cu conducerea Moldovei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, relatează agenția Ria Novosti, citată de protalul Unimedia.info de la Chișinău.

„Nu, președintele nu are încă planuri, dar pe de altă parte, dialogul trebuie să continue cumva. Toate pozițiile sînt bine înțelese, poziția părții ruse, a Gazpromului, e extrem de clară, extrem de simplă, e o poziție comercială care include reduceri binecunoscute, și de aceea sperăm că discuția va continua, într-un fel sau altul, a spus Peskov presei la Moscova.

Reamintim că ministrul moldovean al infrastructurii Andrei Spînu, care urmează să plece miercuri la Sankt Petersburg pentru o nouă rundă de negocieri cu Gazpromul pe tema aâgazelor naturale, a anunțat luni că autoritățile de la Chișinău vor cere un preț corect în aceste discuții.

Gazprom a amenințat sâmbătă Chișinăul că va sista livrările de gaz dacă R.Moldova nu achită plățile restante și nu prelungește contractul actual și pentru decembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG