Linkuri accesibilitate

K.Simson: UE trebuie să evalueze avantajele și dezavantajele achiziționării în comun a gazelor naturale


Caricatură de Oleksi Kustovski.

Uniunea Europeană trebuie să evalueze avantajele și dezavantajele achiziționării în comun a gazelor naturale, a declarat marți comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, după o reuniune de urgență a miniștrilor energiei comunitari, informează Reuters.

„Sunt multe aspecte care trebuie avute în vedere: cine va plăti pentru cumpărarea și stocarea gazelor, cum vor fi transportate gazele între diferite regiuni", a mai spus comisarul european, adăugând că achizițiile comune de gaze sunt doar una dintre opțiunile pe care Uniunea Europeană le analizează pentru a-și face sistemul de gaze mai rezistent.

Comisia Europeană cercetează modul cum e concepută piața europeană de electricitate și adună dovezi legate de comportamentul furnizorilor de gaze, după ce unele state membre au acuzat concernul rus de stat Gazprom că manipulează piața pentru a face să crească prețurile.

Săptămâna trecută, executivul european a prezentat un set de măsuri temporaremenite să reducă impactul creșterii excepționale a prețurilor la energie la nivel mondial. Între aceste măsuri se numără sprijinul de urgență acordat consumatorilor casnici, ajutoare de stat pentru întreprinderi și reduceri de taxe și impozite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG