Linkuri accesibilitate

Opoziția parlamentară a acuzat guvernarea PAS că a scăpat de sub control situația legată de pandemie


Imagine generică
Imagine generică

Opoziția parlamentară a acuzat guvernarea PAS că a scăpat de sub control situația legată de pandemie și respinge pripit propuneri de natură socială de la alte partide. Potrivit IPN, criticile au fost formulate la o conferință de presă de deputatul socialist Vladimir Odnostalco, vicepreședinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

La un briefing de presă, joi, el a criticat mai ales o afirmație a Alei Nemerenco, ministrul sănătății, că banii cheltuiți cu nevaccinații ajunși la reanimare ar fi cheltuiți „în van”. „Guvernarea nu poate gestiona problema, de aceea caută vinovați în toate și, în opinia autorităților, aceștia sunt cetățenii” – a replicat astăzi deputatul socialist Odnostalco.

El a criticat de asemenea refuzul PAS de a accepta proiectul de lege privind acordarea unei indemnizații unice de 1000 de lei pensionarilor și altor beneficiari de plăți sociale. „PAS ne acuză de populism pentru că promovăm această inițiativă, în timp ce guvernarea majorează cheltuielile pentru Guvern, pentru ministere, pentru Președinție. Au găsit bani pentru a cumpără armament din străinătate și pentru a plăti numeroasele vizite peste hotare, dar nu vor să dea bani pentru pensionari, în condițiile în care totul se scumpește”, a declarat Odnostalco, citat de IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG