Linkuri accesibilitate

Începând din 16 noiembrie, UE va recunoaște certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de Georgia, Moldova, Noua Zeelandă și Serbia


Certificat de vaccinare UE, Franța

Începând de marți, 16 noiembrie, Uniunea Europeană va recunoaște certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de Georgia, Moldova, Noua Zeelandă și Serbia drept echivalentul Certificatului Digital al UE. În consecință, cele patru țări vor fi conectate la sistemul UE și certificatele vor fi acceptate în aceleași condiții ca și Certificatul Digital COVID European.

Într-un comunicat de presă al Comisiei Europene se spune că în schimb, Moldova și celelalte trei țări s-au obligat să accepte Certificatul Digital COVID European de la cei care intră pe teritoriul lor venind din UE. Într-o declarație de presă, comisarul UE pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhely, a spus: „Întocmai cum am fost alături de partenerii noștri în lupta împotriva pandemiei, continuăm să conlucrăm cu ei pentru a ne „redeschide” în condiții de siguranță”.

La rândul lui, comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders, a spus că se bucură că un număr tot mai mare de țări și teritorii, anume 49, până în prezent, se racordează la sistemul Certificatului Digital COVID European.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG