Linkuri accesibilitate

Incidente violente între militarii polonezi și migranții de la granița dintre Polonia și Belarus


Granița UE-Belarus: criza se adâncește
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00

Imigranții de la granița Republicii Belarus cu Polonia au intrat în altercații cu militarii polonezi, care le blochează accesul în țara membră a Uniunii Europene. Ministerul polonez al apărării spune că imigranții au aruncat cu pietre și moloz în militarii săi, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Ministerul a postat pe Twitter videoclipuri cu violențele, care au avut loc pe 16 noiembrie, la punctul de trecere al graniței de la Kuznica.

În imagini transmise în direct de CNN, se poate vedea cum forțele poloneze mai folosesc tunuri de apă, grenade paralizante și fumigene, forțând câteva zeci de imigranți să se retragă, în timp ce zona este survolată de un elicopter polonez. Uniunea Europeană acuză Minskul că ar fi adus intenționat imigranți preponderent din Orientul Mijlociu pentru a-i asalta granițele în ceea descrie drept un „atac hibrid”.

Regimul lui Alexandr Lukașenka ar răspunde astfel sancțiunilor europene care i-au fost impuse după suprimarea protestelor pro-democrație din 2020. Situația la frontiera poloneză s-a deteriorat în ultimele zile. Mii de oameni, inclusiv copii, rămân blocați într-o tabără improvizată, de partea belarusă a graniței.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG