Linkuri accesibilitate

Președinta Maia Sandu de Ziua Națională a României: „Să mergem spre viitor împreună”


Parada militară organizată la București, cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 decembrie 2021.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie, președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitări în care se arată, între altele: „ Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună şi limba română, iar în faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult. O vom face prin oamenii care şi-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiţii reciproce, prin drumuri şi poduri.

Dragă Românie, de ziua ta, îţi doresc să rămâi puternică şi generoasă. Să fii o voce distinctă în lume şi în Europa unită, şi un model de ţară pentru care democraţia şi bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună.”

La București are loc o paradă militară, marcând Ziua Națională. Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice defilează în Piaţa Arcului de Triumf din capitala României.

La rândul său, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a vorbit despre relațiile „profunde și speciale” dintre țara sa și R. Moldova în acest moment. Mai ales după ce alegerile prezidențiale și generale „au adus la putere în Republica Moldova veritabile forțe pro-europene și pro-reformă”. Într-un mesaj oficial de Ziua Națională a României, ambasadorul Daniel Ioniță reafirmă că „sprijinul în România pentru Republica Moldova este substanțial și transpartinic, iar țara noastră a fost și va fi în continuare un susținător consecvent și fără rezerve al parcursului european ireversibil al Republicii Moldova”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG