Linkuri accesibilitate

Casa Albă a confirmat că Joe Biden stă de vorbă joi cu președintele Ucrainei Volodimir Zelensky


Putin, Zelensky, Biden, colaj.
Putin, Zelensky, Biden, colaj.

Președintele american Joe Biden și-a exprimat speranța că va putea anunța curând un summit între Statele Unite, aliații lor europeni și Rusia, la care să se discute temerile Moscovei legate de NATO. Biden a spus că speră să poată anunța reuniunea în 10 decembrie, și că la ea ar putea lua parte cel puțin patru aliați majori NATO și Rusia. Delegațiile ar urma să discute despre îngrijorarea Moscovei legată de NATO și despre cum pot fi reduse tensiunile de-a lungul frontului estic [în Ucraina], a spus Biden.

Președintele Vladimir Putin a promis să pună la dispoziție în câteva zile propunerile Moscovei privind un dialog cu americanii pe teme de securitate. Declarațiile celor doi lideri vin la o zi după ce ei au stat de vorbă marți într-o videconferință, în contextul temerilor comunității internaționale privind o posibilă invazie rusească în Ucraina.

Casa Albă a confirmat că Joe Biden stă de vorbă joi cu președintele Ucrainei Volodimir Zelensky, după care urmează o convorbire cu liderii țărilor din așa-numitul grup București 9, adică cele nouă state est-europene din Alianța Nord Atlantică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG