Linkuri accesibilitate

Reuniunea miniștrilor de externe din G7 e dominată de masiva concentrare de forțe rusești de la granița cu Ucraina


Șefa diplomației britanice Liz Truss (stânga) și șefa diplomației germane Annalena Baerbock (dreapta) la o sesiune plenară în prima zi a reuniuni de la Liverpool a miniștrilor de externe din G7, 11 decembrie 2021.

Reuniunea de la Liverpool a miniștrilor de externe din G7, grupul celor mai industrializate din lume, e dominată de masiva concentrare de forțe rusești de la granița cu Ucraina, și de temerile privind o posibilă invazier rusească în Ucraina.

Statele Unite și aliații lor din NATO au reiterat că vor impune sancțiuni grele economiei rusești dacă se va întâmpla asta. „Vor fi consecințe masive și costuri severe ca ripostă, iar G7 este cu totul unit în privința asta. Costurile de care vorbim sînt proiectate în așa fel încît să poată fi aplicate foarte, foarte repede”, a spus șefa diplomației britanice Liz Truss, gazda reuniunii de la Liverpool.

Truss a adăugat că G7- adică Marea Britanie, Germania, Franța, Statele Unite, Italia, Canada și Japonia - treubie „să facă front unit în fața agresorilor care vor să submineze libertatea”.

În 11 decembrie, președintele Statelor Unite a repetat că Rusia va avea de suportat consecințe economice devastatoare, dacă decide să invadeze Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG