Linkuri accesibilitate

Armata din Coreea de sud a anunțat că un sud-coreean a trecut granița în Coreea de Nord


Imagine generică.
Imagine generică.

Armata din Coreea de sud a anunțat că un sud-coreean a trecut granița în Coreea de Nord, într-o dezertare rară în peninsula coreeană, relatează Reuters. Statul Major al Coreei de sud a spus că nu poate confirma dacă persoana mai este în viață, dar a trimis o notificare către Nord prin intermediul unei linii telefonice militare de urgență, cerând protecție pentru persoana respectivă. Nu a existat un răspuns imediat din partea Coreei de Nord.

În septembrie 2020, Coreea de Nord a împușcat un oficial sud-coreean pe care l-a acuzat că ar fi trecut în apele sale. Phenianul a anunțat o politică anti-COVID-19 care include împușcarea tuturor celor care trec ilegal pe teritoriul său. La începutul anului 2020, Coreea de Nord a plasat un oraș de graniță în blocare totală, după ce un dezertor nord-coreean a trecut in Coreea de Sud.

Aproximativ 34.000 de nord-coreeni au dezertat în Sud din anii 1990, dar cei mai mulți dintre ei evadează prin China și intră în Coreea de Sud prin țerțe țări.

Coreea de Sud este tehnic încă în război cu Coreea de Nord, pentru că Războiul Coreean din 1950-1953 s-a încheiat printr-un armistițiu, dar nu a fost semnat ți un tratat de pace.

XS
SM
MD
LG