Linkuri accesibilitate

Guvernul R.Moldova începe restructurarea Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței


Sigla APCSP.
Sigla APCSP.

Guvernul R.Moldova începe restructurarea Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, iar până la finalizarea acestui proces, este instituit un moratoriu pe controalele efectuate de către inspectorii instituției, a anuțat luni premierul Natalia Gavrilița.
Premierul Natalia Gavrilița a acuzat Agenția că ar fi o instituție ineficientă și coruptă, folosită și ca instrument pentru stoarcerea banilor din afaceri. „La conducerea instituției au fost persoane din anturajul lui Plahotniuc [Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat,dat în urmărire internațională, n.red.], și mulți inspectori au făcut parte dintr-o federație de sport. Au fost comise abuzuri”, a mai spus premierul, citată de IPN.
Ministrul economiei, Sergiu Gaibu, a declarat la aceeași conferință de presă că o comisie disciplinară evaluează încălcările admise de conducerea instituției. Ar fi numeroase plângeri și față de actualul director, care însă nu poate fi demis, pentru că este în concediu de îngrijire a copilului.

XS
SM
MD
LG