Linkuri accesibilitate

Autoritățile moldovene au anunțat că de miercuri se va reveni la măsurile de protecție anti-COVID-19 diferențiate


Imagine generică.

Pe fondul unei ușoare scăderi a numărului zilnic de cazuri noi de COVID-19, autoritățile moldovene au anunțat că de miercuri, 16 februarie, se va reveni la măsurile de protecție diferențiate în funcție de gradul de alertă din fiecare localitate, în baza ratei de incidență – informează Unimedia.md. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a abrogat luni, astfel, decizia din 20 ianuarie prin care se stabileau măsuri valabile pe întreg teritoriul țării.

În baza hotărârilor de luni, 14 februarie, nu va mai fi aplicată în mod general regula privind prezentarea certificatului COVID-19 la intrarea în spațiile comerciale sau de deservire. Certficatul se va putea solicita, în funcție de pragul local de alertă, numai pentru accesarea anumitor locații specifice precum unitățile de alimentație publică, cele care găzduiesc evenimente private sau sportive, instituții de cultură sau reuniuni științifice.

Luni, autoritățile au anunțat că în ziua precedentă s-au raportat 1.047 cazuri noi de infectare. Altă noutate semnalată de Unimedia.md în urma ședinței de luni a CNESP este că unitățile de alimentație publică vor putea reveni la orarul obișnuit de lucru, cu respectarea limitelor de persoane stabilite în anexa menționată, indiferent de pragul de alertă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG