Linkuri accesibilitate

UE: războiul neprovocat declanșat de Rusia în Ucraina riscă să disloce peste șapte milioane de oameni


Forțele ucrainene au câștigat controlul la Harkov pe 27 februarie 2022, după luptele de stradă cu trupele rusești în al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, a anunțat guvernatoruo local.

Zeci de mii de ucraineni, în majoritate femei și copii, continuă să treacă granițele vestice ale țării lor fugind din fața luptelor dintre forțele ucrainene și trupele rusești invadatoare. Uniunea Europeană a avertizat că războiul neprovocat declanșat de Rusia în Ucraina riscă să disloce peste șapte milioane de oameni.

Agenția ONU pentru refugiați a anunțat pe 27 februarie că apriximatov 378.000 de ucraineni și-a părăsit locuințele în cele patru zile de la declanșarea atacului rusesc, cei mai mulți dintre ei refugiindu-se în state membre ale Uniunii Europene ca Polonia, România, Ungaria și Slovacia.

„Suntem martori la ceea ce ar putea deveni cea mai mare criză umanitară pe continenul european în mulți, mulți ani”, a declarat pe 27 februarie Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor după o reuniune a miniștrilor de interne comunitari dedicată fluxului de refugiați din Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG