O mulțime din Berdiansk a huiduit trupele ruse. Locuitorii unui sat de la granița cu Belarus i-au informat printr-un difuzor pe vecinii lor belaruși că trupele lor nu sunt binevenite în Ucraina. O șoferiță a refuzat să-și arate documentele unui militar rus la un punct de control din regiunea Sumi, supunând-ul unei îndrăznețe tirade verbale.
Un imens convoi de blindate rusesc se apropie de capitala ucraineană Kiev
Redacția ucraineană a postului de radio Europa Liberă/Libertatea relatează că un imens convoi militar rusesc se apropie de capitala țării Kiev. Imagini luate din satelit arată că acel convoi lung de 65 de kilometri și alcătuit din blindate și piese de artilerie este aproape de capitală în ceea ce forțele armate ucrainene spun că e o încercare de a înconjura orașul.
Negocierile pentru încetarea focului purtate în 28 februarie de oficialități ruse și ucrainene nu au dus la nici un rezultat, dar cele două părți au convenit să reia discuțiile în zilele următoare. După tratativele de luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenksi a declarat că Kievul nu e pregătit să facă concesii, „când una din părți o lovește pe cealaltă cu salve de rachete”.
La 8 dimineața, ora locală, a fost lovit centrul orașului Harkov. Potrivit agenției ucrainene Unian, o rachetă sau un obuz a explodat lângă clădirea administrației orașului din Piața Libertății.
12 membri ai misiunii diplomatice rusești de la Națiunile Unåite au fost anunțați că trebuie să părăsească Statele Unite până pe 7 martie, după ce au fost acuzați de spionaj. O purtătoare de cuvânt a misunii americane la ONU a spus că diplomații ruși cărora li s-a ordonat să plece au „abuzat de dreptul lor la reședință în Statele Unite”, angajându-se în acțiuni de spionaj periculoase pentru securitatea națională a Americii. Ordinul de expulzare a fost confirmat la Consiliul de Securitate ONU de ambasadorul american adjunct Richard Mills. Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a calificat expulzarea drept o acțiune ostilă și a spus că Moscova respinge acuzațiile americane.