Linkuri accesibilitate

Mari orașe ucrainene, ținte ale unor bombardamente intense


Zonă rezidențială în regiunea Kievului, 3 martie 2022. Fotografia a fost făcută cu o dronă
Zonă rezidențială în regiunea Kievului, 3 martie 2022. Fotografia a fost făcută cu o dronă

Se raportează că marile orașe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, sunt ținte ale unor bombardamente intense din partea Rusiei, care a intrat în a doua săptămână de invazie asupra Ucrainei. Acțiunile au fost calificate drept „deplorabile” de ONU care a cerut Rusiei să se retragă.

S-au intensificat și îngrijorările că civilii ar putea să devină ținte ale acestor atacuri, în timp ce oficiali ruși și ucraineni se pregătesc pentru negocieri de încetare a focului și pentru discuții de organizare a unor coridoare umanitare. Un consilier al președintelui Ucrainei este citat cu declarația că sunt necesare coridoare umanitare pentru alimente, medicamente, accesul ambulanțelor și evacuarea copiilor.

Oficiul ONU pentru drepturile omului a declarat că de la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina și-au pierdut viața 136 de civili, inclusiv 13 copii. Autoritățile de la Kiev anunță că, urmare a luptelor militare, peste două mii de civili au murit în ultima săptămână. Potrivit Agenției ONU pentru refugiați, până la 3 martie, peste un milion de ucraineni și-au părăsit țara pentru a se refugia de război.

XS
SM
MD
LG