Linkuri accesibilitate

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu secretarul general al ONU Antonio Guterres


Vladimir Putin și Antonio Guterres la Kremlin, 20 iunie 2018.

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu secretarul general al ONU Antonio Guterres în Rusia săptămâna viitoare, au declarat Kremlinul și un purtător de cuvânt al ONU pe 22 aprilie. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agenției de presă de stat RIA Novosti că întâlnirea va avea loc pe 26 aprilie și că Guterres se va întâlni mai întâi cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. „Va fi primit și de președintele rus Vladimir Putin”, a adăugat Peskov.

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat că Guterres speră să vorbească despre ce se poate face pentru a aduce pacea în Ucraina. Întâlnirea a fost anunțată după ce ministrul rus de externe a declarat că negocierile de pace cu Ucraina sunt „blocate”.

Lavrov a spus în timpul unei conferințe de presă că discuțiile au fost oprite deoarece o propunere pe care Rusia a transmis-o negociatorilor ucraineni în urmă cu aproximativ cinci zile „rămâne fără răspuns”.

Vladimir Medinski, consilierul lui Putin și negociatorul principal al Rusiei la discuțiile cu Ucraina, a confirmat informațiile conform cărora ar fi avut vineri, 22 aprilie, o serie de dicuții cu șeful delegației ucrainene, fără a oferi detalii despre ceea ce s-a discutat, sau dacă s-a făcut vreun progres.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG