Linkuri accesibilitate

Cabinetul de miniștri se mută la Bălți pentru o zi 


Guvernul Republicii Moldova

Pe 6 iulie, ședința guvernului R. Moldova va avea loc în municipiul Bălți. Pe agendă se regăsesc „mai multe decizii importante pentru locuitorii regiunii de nord a țării”, se arată în comunicatul executivului.

Astfel, urmează să fie aprobat avizul guvernului la proiectul Legii privind statutul municipiului Bălți și o hotărâre privind acordarea statutului de obiect al patrimoniului cultural-național bunurilor întreprinderii „Barza Albă”. Hotărârea presupune inclusiv includerea companiei în lista bunurilor care nu pot fi privatizate.

De asemenea, membrii cabinetului de miniștri vor decide asupra transmiterii unui șir de clădiri din orașul Bălți în gestiunea autorităților publice. Este vorba de un bloc de studii, mai multe cămine ale Ministerului Educației și Cercetării și câteva imobile aflate la balanța Ministerului Sănătății. Clădirile sunt într-o stare deplorabilă și nu sunt folosite, se arată în hotărâre.

Vor mai fi examinate proiecte de legi și hotărâri ce țin de dezvoltarea pieței de capital, creșterea normei de alimentare gratuită a elevilor din sistemul de învățământ profesional tehnic secundar, comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2022-2023 și reorganizarea unor autorități publice.

După ședință, prim-ministra Natalia Gavrilița va merge la spitalul din Bălți, unde va fi deschisă o nouă secție, și va vizita Centrul de resurse pentru adolescenți și tineret.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG