Linkuri accesibilitate

PSRM anticipează percheziții la membrii și activiștii săi


Protest organizat de PSRM
Protest organizat de PSRM

Socialiștii acuză guvernarea PAS că lansează o „amplă vânătoare de vrăjitoare” împotriva opoziției și anticipează percheziții masive la membrii și activiștii PSRM, așa cum se întâmplă în cazul Partidului Șor – cealaltă formațiune de opoziție din Parlamentul de la Chișinău.

„Conducerea statului vrea să închidă gura opoziției prin dosare politice, rețineri, arestări abuzive, încercând în acest fel să sustragă atenția populației de la problemele grave din societate, dar și să anihileze orice voce critică la adresa guvernării”, se arată într-o declarație emisă de Partidul Socialiștilor.

Circa 100 de percheziții la sediile Partidului Șor, acasă și în mașinile membrilor formațiunii au fost efectuate de oamenii legii luni, 25 iulie, în ancheta privind finanțarea ilegală a formațiunii. O altă rundă de percheziții la sediile din Chișinău și din țară a avut loc pe 21 iulie. Vicepreședinta partidului, deputata Marina Tauber, a fost lipsită de imunitate și plasată în arest preventiv, fiind acuzată de procurorii anticorupție că a prezentat date false în raportul financiar al formațiunii și că a acceptat cu bună știință finanțarea partidului de către o grupare criminală.

Marina Tauber se declară nevinovată, iar Partidul Șor susține că este vorba de un dosar politic, fabricat de PAS pentru a stopa protestele desfășurate de susținătorii săi și de a scoate formațiunea în afara legii.

Pe de altă parte, președinta Maia Sandu spune că „nu este o surpriză pentru cineva că acest partid politic se finanțează ilegal, din surse obscure și nedeclarate”, dar că se așteaptă la un proces corect și transparent, care să nu trezească semne de întrebare față de actul de justiție. Potrivit șefei statului, faptul că liderii Partidului Șor au știut în avans despre percheziții denotă că există scurgeri de informații din interiorul procuraturii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG