Linkuri accesibilitate

Primul mesaj al Regelui Charles al III-lea, după moartea Reginei Elisabeta


Prinţul Charles inaugurează noua sesiune a Parlamentul Marii Britanii în locul Reginei, flancat de Prințul William și soția sa Camilla, Londra, 10 mai 2022.

„Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei mult-iubite mame ”, se spune în mesajul Regelui Marii Britanii Charles, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta.

„Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în toată ţara, în teritoriile britanice şi Commonwealth, dar şi de către nenumărați oameni din întreaga lume.

În această perioadă de doliu şi schimbare, familia mea şi cu mine vom fi alinați și susținuți de respectul și adânca afecțiune despre care știm că Regina s-a bucurat pe scară atât de largă”, se mai spune în comunicatulul Palatului Buckingham.

Mesajul difuzat de noul rege al Marii Britanii
Mesajul difuzat de noul rege al Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord a încetat din viață joi 8 septembrie, la Castelul Balmoral, reşedinţa sa din Scoţia, unde s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani şi se afla pe tron de 70 de ani, fiind cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

La moartea ei, fiul cel mai mare al Reginei, Charles, Prinţul de Wales, a urcat pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sub numele de Charles al III-lea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG