Linkuri accesibilitate

Mai mulți deputați au rămas fără o parte din salariu pentru „absențe nemotivate”


Partidul Șor a boicotat de mai multe ori ședințele legislativului în ultimele luni
Partidul Șor a boicotat de mai multe ori ședințele legislativului în ultimele luni

„Pentru absența fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la şedinţele Parlamentului și ale comisiilor permanente, au fost sancționați, prin reținerea a 75% din salariu şi din indemnizația lunară pentru transport, deputații Fracțiunii parlamentare Partidul ȘOR, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

De la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a fost sancționat deputatul Constantin Starîș. În luna noiembrie, el a lipsit de la trei ședințe ale comisiei permanente din care face parte. Starîș a rămas fără 50% din salariu și indemnizația lunară pentru transport.

Potrivit declarațiilor de avere și interese pentru anul 2021, salariul unui deputat este aproximativ 18 000 de lei, fără indemnizațiile lunare suplimentare pe care parlamentarii le primesc pentru transport, deplasări, locuință etc.

Partidul Șor a boicotat de mai multe ori ședințele legislativului, motivând că „aflarea în Parlament alături de partidul proprezidențial îi va face complici la procesul de uzurpare a puterii în stat”.

XS
SM
MD
LG