Linkuri accesibilitate

„Situație fără precedent”. Autoritatea Aeronautică Civilă a inițiat un control la Air Moldova după anularea mai multor zboruri


Air Moldova a anunțat că din cauza problemelor financiare este nevoită să anuleze o parte din zborurile programate până pe 25 aprilie 2023
Air Moldova a anunțat că din cauza problemelor financiare este nevoită să anuleze o parte din zborurile programate până pe 25 aprilie 2023

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) efectuează un control inopinat companiei aeriene Air Moldova. Reacția vine după ce Air Moldova a anulat mai multe zboruri pentru perioada 21 - 25 aprilie. Compania aeriană susține că se confruntă cu o situație fără precedent.

„Din păcate constatăm că, tot efortul și acțiunile întreprinse de echipa Air Moldova pentru a gestiona situația în care se află compania, la moment nu au dat rezultate. Situația creată este fără precedent în domeniul Aviației Civile”, au comunicat reprezentanții companiei.

După acest anunț, Autoritatea Aeronautică Civilă a comunicat că efectuează un control inopinat la Air Moldova.

Potrivit unui comunicat al AAC, deficiențele grave de ordin financiar a operatorului au fost depistate în luna noiembrie 2022. Atunci AAC a solicitat reprezentanților Air Moldova să prezinte un Plan de acțiuni corective pentru remedierea situației. Autoritatea Aeronautică Civilă susține că Air Moldova nu s-a conformat recomandărilor.

Ulterior Air Moldova a venit cu un nou anunț, potrivit căruia în următoarele zile compania va efectua totuși trei zboruri:

  • Astfel, pe 23 aprilie este programat zborul: Chișinau-Bologna-Chișinău;
  • Pe 24 aprilie este programat zborul Chișinău-Tbilisi-Chișinău;
  • Pe 25 aprilie este programat zborul: Chișinău-Verona-Chișinău.

De asemenea, reprezentanții Air Moldova au promis că săptămâna viitoare, vor negocia cu potențialii investitori un plan de acțiuni, pentru a depăși dificultățile companiei.

„Invităm clienții să fie prudenți și să ne contacteze în cazul în care sunt vizați de anulările de zbor ale operatorului aerian privat Air Moldova”, au declarat reprezentanții autorității.

Anterior, Air Moldova a lansat o petiție, adresată președintei Maia Sandu, în care au solicitat salvarea operatorului aerian național, care se află în prag de faliment. Operatorul aerian comunicase că nu are bani acum pentru a achita salariile angajaților pentru lunile februarie-aprilie, serviciile Aeroportului Internațional Chișinău, deservirea și alimentarea cu combustibil a aeronavelor contractate și datoriile față de toți prestatorii de servicii.

  • 16x9 Image

    Nadejda Coptu

    La Europa Liberă Moldova scriu despre justiție. Urmăresc ședințele de judecată din dosarele de rezonanță, relatez despre ilegalități și încălcarea drepturilor omului. De fiecare dată, când scriu, sper ca munca mea să schimbe lucrurile în bine. Anterior, am scris despre aceleași probleme și pentru site-ul newsmaker.md. Am început să lucrez în presă în 2016, când eram studentă la Facultatea de Jurnalism și reporteră pentru site-ul publika.md.

XS
SM
MD
LG