„Din păcate constatăm că, tot efortul și acțiunile întreprinse de echipa Air Moldova pentru a gestiona situația în care se află compania, la moment nu au dat rezultate. Situația creată este fără precedent în domeniul Aviației Civile”, au comunicat reprezentanții companiei.
După acest anunț, Autoritatea Aeronautică Civilă a comunicat că efectuează un control inopinat la Air Moldova.
Potrivit unui comunicat al AAC, deficiențele grave de ordin financiar a operatorului au fost depistate în luna noiembrie 2022. Atunci AAC a solicitat reprezentanților Air Moldova să prezinte un Plan de acțiuni corective pentru remedierea situației. Autoritatea Aeronautică Civilă susține că Air Moldova nu s-a conformat recomandărilor.
Ulterior Air Moldova a venit cu un nou anunț, potrivit căruia în următoarele zile compania va efectua totuși trei zboruri:
- Astfel, pe 23 aprilie este programat zborul: Chișinau-Bologna-Chișinău;
- Pe 24 aprilie este programat zborul Chișinău-Tbilisi-Chișinău;
- Pe 25 aprilie este programat zborul: Chișinău-Verona-Chișinău.
De asemenea, reprezentanții Air Moldova au promis că săptămâna viitoare, vor negocia cu potențialii investitori un plan de acțiuni, pentru a depăși dificultățile companiei.
„Invităm clienții să fie prudenți și să ne contacteze în cazul în care sunt vizați de anulările de zbor ale operatorului aerian privat Air Moldova”, au declarat reprezentanții autorității.
Anterior, Air Moldova a lansat o petiție, adresată președintei Maia Sandu, în care au solicitat salvarea operatorului aerian național, care se află în prag de faliment. Operatorul aerian comunicase că nu are bani acum pentru a achita salariile angajaților pentru lunile februarie-aprilie, serviciile Aeroportului Internațional Chișinău, deservirea și alimentarea cu combustibil a aeronavelor contractate și datoriile față de toți prestatorii de servicii.