Linkuri accesibilitate

Guvernatorul din Belgorod spune că artileria ucraineană a lovit un adăpost pentru civili


În Belgorod, spune guvernatorul rus al regiunii, este practic război.
În Belgorod, spune guvernatorul rus al regiunii, este practic război.

O persoană a fost ucisă și două rănite în regiunea Belgorod din Rusia în urma bombardării unui adăpost temporar pentru civili, a declarat guvernatorul regiunii pe 30 mai.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov dă vina pe forțele ucrainene pentru tirul de artilerie care a lovit adăpostul, despre care a spus că adăpostea persoane strămutate, inclusiv civili în vârstă și copii.

„Un agent de securitate a fost ucis și două persoane au fost rănite”, scrie Gladkov pe Telegram, adăugând că cele două persoane rănite au fost spitalizate în stare gravă.

Postarea lui Gladkov include imagini care arată o clădire avariată, un crater în pământ aparent cauzat de impactul unei lovituri, precum și adulți și copii care se urcă în autobuze.

Bombardamentul a avut loc în districtul Șebekino din regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina și care s-a confruntat cu o creștere a atacurilor în ultimele săptămâni, ceea ce i-a determinat pe locuitori să caute adăpost în centre de cazare temporară.

Gladkov spune că situația din regiune este „de fapt, un război”, folosind un cuvânt pe care autoritățile ruse l-au evitat atunci când au descris ostilitățile din Ucraina.

Autoritățile ucrainene nu au comentat deocamdată bombardamentele din Belgorod. Guvernul ucrainean a respins săptămâna trecută acuzația Moscovei potrivit căreia un „grup de sabotori” ucraineni ar fi responsabil pentru ciocnirile care au izbucnit la granița ruso-ucraineană.

Gladkov susținea că opt persoane au fost rănite pe 22 mai în luptele, care, potrivit acestuia, s-au extins în districtul Graivoron, care se învecinează cu Ucraina, determinând evacuarea majorității locuitorilor din Graivoron și din satele învecinate.

Un grup, care se autointitulează Legiunea Rusiei Libere și care susține că este format din ruși care cooperează cu forțele ucrainene, și-a asumat responsabilitatea pentru acel atac.

Anterior, la 30 mai, Moscova a fost ținta unui atac cu dronă, în timp ce tot mai multe teritorii rusești intră sub foc, pe fondul așteptărilor unei contraofensive ucrainene.

Cinci dintre cele opt drone care au luat parte la raid au fost doborâte, a declarat Ministerul rus al Apărării, în timp ce alte trei au fost blocate și forțate să se abată de la curs. Trei clădiri de apartamente au fost ușor avariate în timpul asaltului. Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

XS
SM
MD
LG