Linkuri accesibilitate

Ultimii opt cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns la Chișinău


Cei opt moldoveni au ajuns la Chișinău prin intermediul unui zbor facilitat de o companie aeriană privată.
Cei opt moldoveni au ajuns la Chișinău prin intermediul unui zbor facilitat de o companie aeriană privată.

Ministerul de Externe anunță că toți cetățenii moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în R. Moldova. Ultimii opt au aterizat la Chișinău, vineri, 17 noiembrie, astfel finalizându-se operațiunea de evacuare și repatriere a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza.

Autoritățile precizează că în total au fot evacuați 53 de cetățeni moldoveni. Potrivit unui comunicat al ministerului, reușita misiunii de evacuare se datorează colaborării cu autoritățile din Israel, Egipt, România, Ucraina, SUA, Turcia și Qatar.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a mulțumit persoanelor implicate precizând că încă de la izbucnirea războiului din Statul Israel, autoritățile moldovene și-au fortificat prezența consulară, atât în Israel, cât și în Egipt, iar Ambasada Republicii Moldova din Tel-Aviv a menținut o comunicare constantă cu cetățenii care au solicitat evacuarea.

Primii 36 de cetățeni moldoveni au fost evacuați cu o aeronavă pusă la dispoziție de România, iar alți nouă – cu ajutorul Ucrainei.

Reportaj // 36 de cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au fost transportați cu un avion militar la București, iar de acolo cu trei microbuze până la Chișinău
Cetățenii moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns la Chișinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00

XS
SM
MD
LG