Linkuri accesibilitate

Dosarul 7 aprilie: parlamentul audiază rapoartele Procurorului General, Ministrului de Interne și directorului adjunct SIS


Atacul cibernetic din 7 aprilie 2009 a fost provocat de un grup de hackeri din Romania, a declarat la audierile din astazi din parlamentul de la Chişinău, procurorul general Valeriu Zubco. Procurorul a mai spus că unele documente despre evenimentele din 7 aprilie au fost arse de catre Serviciul de Informaţii şi Securitate. Valeriu Zubco a mai spus, citat de agentia InfoPrim Neo, că atunci cînd protestatarii au intrat în clădirea Parlamentului, poliţia nu a putut face nimic, deoarece protestatarii ar fi fost mai numeroşi şi agresivi.

Directorului adjunct al SIS Valentin Dediu a spus că materialele pe care le-a primit serviciul său despre 7 aprilie de la fosta conducere comunistă a Moldovei nu ar fi fost argumentate ci ar fi fost pline de expresii antiromaneşti şi anti occidentale. Valentin Dediu a declarat că la 7 aprilie nu a fost o tentativă de lovitură de stat, iar tinerii protestatari s-au adunat prin reţele de socializare pe internet.

La rîndul său, ministrul de interne Alexei Roibu a spus că vinovată pentru pagubele provocate şi pentru violenţe este numai conducerea de atunci a Moldovei, iar printre cei vinovati sunt ministrul de interne de atunci, Gheorghe Papuc, fostul comisar general al capitalei, Vladimir Botnari şi viceminiştrii Andrei Şumeanschi şi Valentin Zubic.
XS
SM
MD
LG