Linkuri accesibilitate

A intrat o „Volgă” în ograda omului


Bulevardul Tineretului (astăzi, Grigore Vieru), Chișinău, 1963
Bulevardul Tineretului (astăzi, Grigore Vieru), Chișinău, 1963

În toți anii de putere sovietică, un automobil, mai ales, model „Volga” în ograda unui om de rând ținea de domeniul irealului, pentru că nu-i permitea buzunarul. Chiar dacă agonisea niște bani, erau de preferat... motocicletele. Acestea se puteau cumpăra mai ușor și erau mai accesibile ca preț.

În ultimii ani ai lui N.S. Hrușciov o motocicletă „IJ - 56” costa 550 de ruble, iar un „Moskvici - 407” – 2500 ruble. O „Volgă” costa, cel puțin, cât două „Moskvici”-uri sau cât vreo-o cinci mașini „Zaporojeț”.

În satele basarabene mijlocul principal de transport rămâneau căruțele, dar apăreau și biciclete, puține motociclete și unde și unde câte un autoturism. Nici pe străzile Chișinăului nu se prea înghesuiau mașinile.

Colhozul „Gigant” din raionul Vulcănești era, însă, un caz ieșit din comun. Din an în an această gospodărie agricolă stătea tot mai sigur pe picioare. Pentru o zi de muncă în 1962 aici se plăteau 3,86 ruble. Colhoznicii primeau o plată și în natură. Așa că lumea nu s-a prea mirat când zootehnicianul colhozului, Petru Marjină, și-a adus în ogradă o „Volgă”. De la un timp, la volanul unei „Volgi” putea fi văzut și brigadierul Trofim Maica. Contabilul Ilie Carasiaur și mecanizatorul Pantelei Chiriac își cumpăraseră câte un „Moskvici”. Și numai șeful fermei nr. 4, Petru Paruș, bătea drumurile cu un „Zaporojeț” cafeniu.

„Ploaia” de mașini din colhozul „Gigant” putea avea o anumită explicație. Aflat la frontiera cu România, el trebuia să arate, în contrast cu realitatea dezolantă din majoritatea satelor, ca o vitrină înfloritoare a marii Uniuni. Ceea ce nu se poate spune că n-ar fi fost pe placul oamenilor.

  • 16x9 Image

    Gheorghe Cojocaru

    Istoric, directorul Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei,  din 1998, comenator politic la radio Europa Liberă. Autorul volumului „Cominternul și originile moldovenismului”(Chișinău, 2009), bazat pe documente inedite despre rădăcinile sovietice ale „moldovenismului”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG