Linkuri accesibilitate

A murit jurnalistul-veteran de la Radio Moldova, Alexei Revenco


A murit de COVID-19 jurnalistul-veteran de la Radio Moldova, Alexei Revenco. În vârstă de 63 de ani, el lucra la Radio Moldova de peste 40 de ani, fiind distins printre altele cu Ordinul ,,Gloria Muncii” și cu titlul onorific ,,Maestru în artă”. Potrivit fostului consilier municipal Oleg Cernei, care a fost internat în aceeași secție de terapie intensivă cu Revenco, radiojurnalistul a fost dus la spital pe 23 decembrie, după ce fusese nevoit să renunțe la a transmite ceremonia inaugurării noii președinte, Maia Sandu.

Maia Sandu a deplâns dispariția reputatului om de presă spunând că „prin dispariția sa, cultura noastră pierde un om de valoare, un înțelept al cuvântului și o personalitate cu alese calități morale și intelectuale.”

Săptămâna trecută au decedat de Covid-19 fostul ministru al educației Leonid Bujor și avocatul poporului Mihai Cotorobai.

Moartea lui Revenco a fost deplânsă de jurnaliști și de guvernul R. Moldova, care a adresat condoleanțe familiei într-un comunicat semnat de premierul interimar Aureliu Ciocoi. Iată și mesajul colegei noastre, Valentina Ursu.

Previous Next

XS
SM
MD
LG