Linkuri accesibilitate

Protestatarii georgieni au perturbat nunta fiicei ministrului rus de externe


Manifestanții anti-ruși au organizat un miting în fața stațiunii, ciocnindu-se pentru scurt timp cu poliția, care a reținut cel puțin 16 persoane.
Manifestanții anti-ruși au organizat un miting în fața stațiunii, ciocnindu-se pentru scurt timp cu poliția, care a reținut cel puțin 16 persoane.

Activiști georgieni au sabotat o recepție pentru nuntă planificată pentru fiica ministrului de externe al Rusiei în afara capitalei Tbilisi.

Presa georgiană a relatat că fiica lui Serghei Lavrov, Ekaterina, urma să organizeze o petrecere într-o stațiune montană la est de Tbilisi pe 20 mai. Însă protestatarii naționaliști au organizat un miting în fața stațiunii, confruntându-se pentru scurt timp cu poliția, care a reținut cel puțin 16 persoane.

Potrivit relatărilor de presă, unii protestatari au aruncat cu ouă în microbuzele care plecau de la hotel, strigând: „Rușii nu au ce căuta în Georgia!”

Nu se știe dacă petrecerea de nuntă a mai avut loc. Președinta georgiană Salome Zurabișvili a declarat că nu a avut loc și că invitații la nuntă au părăsit deja țara.

Pe 19 mai, un canal de televiziune de opoziție a publicat o înregistrare video cu ceea ce a spus că ar fi fiica lui Lavrov și logodnicul ei participând la o ceremonie de nuntă, la un birou de înregistrare a căsătoriilor din Tbilisi.

Nu era clar dacă Lavrov a participat la ceremonie sau la recepție.

Incidentul s-a petrecut în contextul în care Georgia a încercat să restabilească zborurile între Tbilisi și Moscova, capitala Rusiei, întrerupte de mult timp. La 19 mai, un avion rusesc de pasageri a aterizat la Tbilisi - primul de când președintele rus Vladimir Putin a ridicat săptămâna trecută interdicția de zbor din 2019.

Sosirea avionului a fost întâmpinată cu proteste pe aeroportul din Tbilisi și în alte locuri.

Cele două țări nu au avut legături diplomatice oficiale de când Rusia a anihilat trupele georgiene într-un scurt război în 2008. Conflictul s-a încheiat cu pierderea de către Tbilisi a controlului asupra a două regiuni separatiste: Abhazia și Osetia de Sud.

Georgia a votat în favoarea tuturor rezoluțiilor internaționale de condamnare a invaziei Rusiei în Ucraina. De asemenea, a oferit Ucrainei ajutor umanitar și a primit mii de refugiați de război.

Cu toate acestea, parlamentul georgian și multe poziții guvernamentale sunt dominate de partidul politic Visul georgian, al cărui susținător miliardar și-a făcut averea din investiții rusești.

Georgienii sunt dezamăgiți de reluarea zborurilor directe din Rusia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00

XS
SM
MD
LG