Linkuri accesibilitate

Adolescenții din Franța trebuie, de joi, să prezinte certificatul Covid


Certificatul Covid la cafenea si bistro.
Certificatul Covid la cafenea si bistro.

Franța a început de joi, 30 septembrie, să solicite adolescenților cu vârsta peste 12 ani să prezinte certificatul Covid-19 pentru a intra în locuri publice precum restaurante, cluburi sportive sau cinematografe. Se extinde astfel măsură deja în vigoare pentru adulți de mai bine de două luni.

Deși cazurile de noi contaminări zilnice cu coronavirus au scăzut constant din august, autoritățile speră să prevină o potențială explozie pe măsură ce se apropie vremea mai rece și oamenii petrec mai mult timp în interior.

Permisul, disponibil pe hârtie sau pe telefonul mobil, dovedește vaccinarea, un test Covid negativ recent sau imunitatea naturală, după boală.

Introducerea certificatului Covid fusese anunțată de președintele Emmanuel Macron încă din iulie, și a dus atunci la o relansare a campaniei de vaccinare anti Covid. Astăzi, Franța are una din cele mai ridicate rate de vaccinare din lume.

Guvernul pregătește deja o lege care l-ar lăsa să continue să ceară certificatul Covid, dacă este necesar, până în vara viitoare, numindu-l o măsură cheie pentru evitarea unui alt lockdown, care ar paraliza o redresare economică fragilă.

Aproximativ două treimi dintre adolescenții francezi sunt complet vaccinați, comparativ cu 72% pentru populație în ansamblu.

Începând de miercuri, Franța a înregistrat 116.657 de decese legate de Covid de la începutul pandemiei, inclusiv 42 în ultimele 24 de ore.

XS
SM
MD
LG