La Chisinau are loc o ședință plenară a Parlamentului.
La prînz, Curtea Constituțională examinează sesizarea depusă de Guvern privind constatarea circumstanțelor care justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova.
Vor avea loc ședinte ale Comisiei Electorale Centrale si ale Consiliului Coordonator al Audiovizualului.
Cercetătorii de la Institutul pentru Politici Publice din România împreună cu cei de la Institutul de Politici Publice din Republica Moldova vor discuta la Chisinau despre conflictele de interesele și cum pot fi ele înlăturate.
La Universitatea Libera Internaționala din Moldova, fostul ambasaador american la Chisinau, Asif Chaudry, va primi astazi titlul de Doctor Honoris Causa, iar Ana Guțu va primi, la aceeași ceremonie, Legiunea de onoare.
Mai este anunțată pentru astazi, la Casa Armatei ,o conferință consacrată marcării a 100 de ani de la Congresul Ostașilor moldoveni din octombrie 1917 și proclamării Republicii Democratice Moldovenești.
Pe plan internațional:
La Praga, astazi si mîine, au loc alegeri parlamentare. Sondajele de opinie arată că partidele tradiționale, mai ales cele de centru-dreapta, sunt în cădere liberă, în vreme de populiștii și naționaliștii câștigă teren, iar comuniștii au o șansă teoretică de a intra în premieră la guvernare. O va lua sau nu Cehia pe urma Poloniei sau Ungariei, țări central-europene în care standardele democratice sunt de mai mulți ani sub asediu? - aceasta este întrebarea pe care și-o pun, nu fară îngrijorare experții politici si liderii Uniunii Europene. Observatorii politici de la Praga spun că formarea unui nou guvern pe baza actualei coaliții dintre social-democrați, mișcarea ANO și creștin-democrați este practic exclusă, iar politica în general pro-europeană și pro-NATO de până acum a Cehiei ar putea fi pusă sub semnul întrebării de o eventuală nouă guvernare populistă sau naționalistă. Nu trebuie uitat că președintele Cehiei Milos Zeman este un bun prieten al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.
La Bruxelles se încheie summitul european care a început ieri.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov are anunțate convorbiri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, la Moscova. Relațiile între Moscova si acest organism international sunt foarte reci, dupa deciziile luate de acesta ca urmare a anexarii in 2014 a Crimeii la Rusia.
La Belgrad, se sărbatorește Ziua eliberarii din al Doilea Război Mondial.