Linkuri accesibilitate

Ajutoare europene pentru medicii din prima linie de pe ambele maluri ale Nistrului


Ajutoare europene pentru ambele părți ale Nistrului
Ajutoare europene pentru ambele părți ale Nistrului

Uniunea Europeană a acordat vineri un lot de ajutoare umanitare pentru ambele maluri ale Nistrului, destinate combaterii epidemiei de Covid-19.

Echipamentele de protecție și cele medicale, consumabilele și dezinfectanții achiziționate din fonduri europene sunt destinate unor centre medicale și spitale locale și vor ajuta la reducerea riscului de infectare cu care se confruntă oamenii din prima linie: personalul medical, autorităţile publice locale, dar și voluntarii locali şi persoanele din grupurile vulnerabile.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a mulțumit UE și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și a spus că „pe termen scurt, preocuparea Guvernului de la Chişinău este să se asigure că sistemul de sănătate își poate face munca în siguranță, iar pe termen mediu și lung – să fie evitate efectele negative asupra economiei”.

Șeful Delegației UE, Peter Michalko, a subliniat că ajutorul acordat pentru personalul medical din prima linie, care îşi pune în pericol propria siguranţă pentru a salva vieţi pe timp de pandemie, este oferit suplimentar la asistenţa pe care Uniunea Europeană o va acorda statelor membre ale Parteneriatului Estic, anunţată recent. Republica Moldova va primi 100 de milioane de euro din această asistență.

Previous Next

XS
SM
MD
LG