Linkuri accesibilitate

Ajutoare pentru Ucraina | Rebeliunea militară din Rusia dezbătută în Congresul SUA


Clădirea Capitoliului, sediul Congresului SUA
Clădirea Capitoliului, sediul Congresului SUA

Tulburările din Rusia oferă aliaților Ucrainei din Congresul SUA noi argumente în încercarea de a obține mai multe arme și ajutor pentru Kiev.

Este încă neclar ce va însemna rebeliunea mercenarilor pentru Rusia și Ucraina, dar legislatorii susțin că schisma dintre Vladimir Putin și șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, este un semn că armele furnizate de Occident funcționează și că Washingtonul trebuie să navigheze cu dexteritate diferențele de optică din Congres, pentru a menține ajutorul.

Ajutoare pentru Ucraina | Rebeliunea militară din Rusia dezbătută în Congresul SUA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00
Link direct

Presiunea bipartizană de a aloca mai mulți bani pentru militari era deja în creștere în Congres, în special în ceea ce privește mai mult ajutor pentru Ucraina, chiar dacă asta înseamnă încălcarea plafonului de datorie care a limitat finanțarea apărării la suma de 886 miliarde de dolari, conform solicitării administrației.

Vineri, cu câteva ore înainte ca forțele lui Prigojin să înainteze în Rusia, Comitetul pentru Servicii Armate al Senatului a lansat versiunea sa a proiectului de lege privind politica de apărare și a cerut președintelui Joe Biden să solicite mai mulți bani pentru Ucraina. „Sper că rebeliunea Wagner îi va convinge pe membrii Congresului, în special pe unii dintre colegii mei republicani, care vorbeau despre întreruperea finanțării Ucrainei, că cele întâmplate reprezintă o dovadă că este important să ne asigurăm că finanțăm Ucraina pentru a merge mai departe”, a spus membrul comisiei de afaceri externe a Camerei Reprezentanților, deputatul Gregory Meeks (D-N.Y.), într-un interviu la postul de televiziune MSNBC.

Creșterea ajutorului pentru Ucraina este departe de a fi garantată. Susținerea bipartisană pentru înarmarea suplimentară a Kievului este puternică în Congres, dar există o grupare vocală de conservatori și unele grupuri de stânga care se opun unui ajutor suplimentar. Mulți lideri de vârf recunosc, de asemenea, că noile fonduri vor depinde de maniera în care evoluează contraofensiva Ucrainei împotriva forțelor rusești de ocupație.

SUA au în continuare autorizația de a retrage miliarde de dolari de echipament din stocurile americane și de a le trimite în Ucraina. Cu toate acestea, Casa Albă trebuie să solicite autoritatea atunci când cea actuală expiră. Până acum nu s-a întâmplat acest lucru, iar liderii Congresului sunt împărțiți în ceea ce privește posibilitatea de a aproba mai multe fonduri. Pentagonul, în schimb, adoptă o abordare de aș

XS
SM
MD
LG