Linkuri accesibilitate

Ajutor militar american sporit pentru Ucraina


Imagine generică
Imagine generică

Președintele Joe Biden a dispus trimiterea de armament american suplimentar în valoare de 350 de milioane de dolari în Ucraina. Kievul a cerut de mai multe ori mai ales rachete anti-tanc Javelin și rachete Stinger anti-aeriene.

Într-un memorandum către Departamentul de Stat, vineri, Biden spune că banii vor fi folosiți în baza Legii ajutorului pentru străinătate, pentru apărarea Ucrainei.

Sâmbătă, secretarul de stat american Antony Blinken a spus că această autorizație de livrare de arme din stocul american, a treia, este „fără precedent”. El a amintit că în ultimul an Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de un miliard de dolari.

Pentagonul spune că printre armele ce urmează să fie livrate se află armament anti-blindate, arme mici și diferite tipuri de muniție pentru ucrainenii de pe linia frontului.

Și alte țări au promis ajutor militar Kievului...

Olanda va trimite 200 de rachete Stinger, a spus guvernul olandez într-o scrisoare către parlament, sâmbătă. Belgia a promis 2000 de mitraliere și 3800 de tone de carburanți.

Franța a decis să trimită echipament militar defensiv pentru apărare, a informat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei, la Paris.

XS
SM
MD
LG