Linkuri accesibilitate

Echipa PAS. Imagine de arhivă
Echipa PAS. Imagine de arhivă

PAS câștigă alegerile parlamentare anticipate, arată datele CEC

Circa 1,46 milioane de cetățeni (sau 48%) s-au prezentat la urne pentru a vota viitorii deputați.

Fostul partid al președintei Maia Sandu învinge la alegerile parlamentare anticipate, arată rezultatele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale. Pe locul doi de situează Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor. În viitorul legislativ ar putea accede și partidul lui Ilan Șor.

00:43 12.7.2021

Vladimir Socor: Victoria PAS ar scoate R. Moldova din "coșmarul coalițiilor”

Vladimir Socor
Vladimir Socor


Analistul occidental Vladimir Socor salută în victoria PAS, mai ales faptul că ar scoate R. Moldova din ceea ce numește "coșmarul coalițiilor”. O declarație în acest sens a făcut Socor într-o emisiune de la Jurnal TV, în care a spus că se așteaptă acum ca PAS să formuleze un plan strategic pentru viitorul Moldovei și să-l voteze rapid și disciplinat în Parlament. Nu va fi o guvernare politică, de partid, ci în jurul unui partid, mai este de părere analistul.

00:38 12.7.2021

Președinta Maia Sandu mulțumește celor care au mers la vot și au "pus umărul la întărirea democrației în Moldova"

Maia Sandu după ce a votat. 11 iulie 2021
Maia Sandu după ce a votat. 11 iulie 2021


"Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei. Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. (...) Energia de astăzi de la vot trebuie folosită pentru a schimba Moldova și pentru a o transforma într-o țară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se și revine", a transmis șefa statului pe contul său de Facebook.

Maia Sandu a promis să facă ce îi stă în puteri pentru ca oamenii să poată să voteze mai ușor, fără presiuni și fără corupție electorală.

00:28 12.7.2021

28.780 de votanți în secțiile pentru alegătorii transnistreni, majoritatea au optat pentru BeCS

La secțiile de votare alocate locuitorilor regiunii transnistrene, 62,21 la sută dintre alegători au votat pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar 13,59 la sută – cu Partidul Acțiune și Solidaritate. 6,25 la sută au votat pentru Partidul Șor. În total, la cele 41 de secții arondate regiunii transnistrene s-au prezentat la votare 28.780 de alegători.

„Este un pic nedrept față de cetățenii din stânga Nistrului”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:51 0:00

00:23 12.7.2021

CEC, după prelucrarea a 93% din procese verbale: PAS - 47,63%

Rezultatele preliminare arată că Partidul Acțiune și Solidaritate acumulează un scor de peste 47,63%, urmat de Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor - 30,93% și Partidul Șor - 6,56%, celelalte partide au obținut sub pragul electoral.

E de așteptat ca PAS să mai crească din contul voturilor din diaspora, iar ceilalți doi pretendenți să scadă.

La sediul PAS e mare sărbătoare, membri de partid au încins hore și se bucură de victorie. La un moment dat a cântat și o fanfară. Video NewsMaker

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG