Linkuri accesibilitate

Amînarea alegerilor parlamentare pune capac la toate? Nicidecum!


Protest împotriva așa-numitei reforme fiscale, Chișinău, 27 iulie 2018
Protest împotriva așa-numitei reforme fiscale, Chișinău, 27 iulie 2018

Aceşti conducători au înţeles de multă vreme că nimeni nu le mai poate sta în cale. Protestele paşnice, molcuţe, ineficiente, nu-i mai sperie deloc

Conducătorii vajnici ai acestei ţări nefericite au mai făcut o chestie bizară. Au amînat alegerile parlamentare. Acestea vor avea loc nu în toamnă, ci tocmai pe 24 februarie 2019. Adică au împins alegerile cît au putut de departe.

Amînarea alegerilor parlamentare pune capac la toate? Nicidecum!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:35 0:00
Link direct

Preşedintele Parlamentului Candu a vorbit, cum şi era de aşteptat, despre amînare ca despre un mare bine făcut partidelor şi alegătorilor. Chipurile partidele vor avea mai mult timp să se pregătească, iar alegătorii – să reflecteze. Dar despre binele pe care şi l-au făcut lor de ce nu ne spun nimic conducătorii vajnici? Eu zic că au de profitat în primul rînd conducătorii, care ne vor mai conduce trei luni, primind salarii şi plimbîndu-se cu maşini de serviciu. Amînarea asta e în folosul guvernanţilor, indiscutabil! Probabil, vor să se mai liniştească spiritele după toate bazaconiile pe care le-au făcut.

Aşadar, ce avem? După vînătoarea cinovnicilor din Pădurea Domnească, soldată cu un mort, după furtul sumelor uriaşe din trei bănci, după anularea rezultatelor alegerilor din capitală, după dubioasa amnistie fiscală, după o sumedenie de chestii dizgraţioase, ni se mai spune că alegerile parlamentare vor avea loc mai tîrziu! Pune această amînare capac la toate?

Nicidecum, stimaţi ascultători! Sunt convins că aceşti conducători, care sunt aleşi în mod ciudat de noi, nici nu se gîndesc să se oprească. Alte bazaconii vor continua să apară ca ciupercile după ploaie. Presupun, de pildă, că ar putea fi spulberată cafeneau Guguţă din parcul central şi să fie construită acolo o clădire impozantă.

Cred că - în cazul în care rezultatele alegerilor n-o să le placă guvernanţilor – am putea vedea o nouă anulare a rezultatelor. De ce nu? Suntem în RM, ţara în care conducătorii se cred nişte zei atotputernici. Şi alte bazaconii vor apărea, fără doar şi poate.

Pentru că aceşti conducători au înţeles de multă vreme că nimeni nu le mai poate sta în cale. Protestele paşnice, molcuţe, ineficiente, nu-i mai sperie deloc.

XS
SM
MD
LG