Linkuri accesibilitate

Andrei Năstase regretă faptul că Blocul ACUM, odată ajuns la guvernare n-a știut să o păstreze


Liderul Platformei DA, Andrei Nastase.
Liderul Platformei DA, Andrei Nastase.

Liderul Platformei DA și fost ministru de interne, Andrei Năastase a declarat că regretă faptul că „odată ajunși la guvernare n-am știut s-o păstrăm, n-am știut să mărim turațiile” pentru a rezolva „problema în cadrul audiovizualului, pentru că propaganda din cadrul alegerilor locale a făcut așa încât forțele din afara țării să aibă întâietate”. Într-un interviu cu Europa Liberă, Năstase a criticat în special propaganda rusească, făcută prin posturile de televiziune TR, NTV, Prime, care în opinia sa ar fi „controlate pe interior” de președintele Igor Dodon iar din exterior de fostul lider democrat, Vlad Pahotniuc, fugit din țară.

Năstase avertizează totodată că R.Moldova ar fi ținta unei campanii de propagandă, a unui „război hibrid”, lansată de președintele Dodon și fostul lider democrat Vlad Plahotniuc „și, bineînțeles, și forțele din exterior”.

În interviul cu Europa Liberă, Andrei Năstase a ținut să sublinieze că apariția fracțiunilor separate PAS și Platforma DA în Consiliul municipal Chișinău dar și în parlament, în iunie a fost inițiativa partidului PAS, la fel și coaliția tot din iunie cu Partidul Socialiștilor. „Nu am avut, nu am și nu voi avea niciodată în viața mea încredere în Dodon” a mai declarat Năstase în interviul cu Europa Liberă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG