Linkuri accesibilitate

Andrei Năstase: „Vom constitui un comitet de rezistență” (VIDEO)


Declarații ale liderilor PPDA și PAS, după anularea alegerilor de la Chișinău.

După ce Curtea Supremă de Justiţie de la Chișinău a decis anularea alegerilor pentru primăria capitalei moldovene, liderul PPDA Andrei Năstase a făcut un apel la unitate suporterilor prezenţi la manifestarea de susținere din fața sediului CSJ.

Năstase l-a acuzat pe liderul PDM Vladimir Plahotniuc că ar sta în spatele invalidării alegerilor locale din Chişinău.

Andrei Năstase și lidera PAS Maia Sandu au chemat oamenii să iasă marți dimineață din nou la protest la ora 7:30 în fața Primăriei.

„Vom constitui un comitet de rezistență, să atragem cât mai mult multă lume bună, oameni cu capacitate. Nu îi vom lăsa să se odihnească în această vară. Eu nu cred că lumea civilizată va tolera să fie furat votul a sute de mi ide oameni. Acuma, depinde numai de noi dacă țara aceasta va avea viitor”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Pe de ală parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova Vitalie Gumurari a declarat în cadul emisiunii ÎnPROfunzime că justiția din Moldova e independentă:

„Eu rămân sigur că justiția în Republica Moldova este independentă. Pentru mine, opinia judecătorului e definitivă.”

Reamintim că CSJ a respins contestația depusă de primarul ales Andrei Năstase împotriva deciziei Curții de Apel de menținere a deciziei primei instanțe prin care au fost invalidate alegerile în municipiul Chișinău.

CSJ respinsese mai devreme o cerere a lui Năstase de recuzare a completului de judecători de la Înalta Curte, în fața căreia acum are loc un protest al suporterilor liderului PPDA.

Iată argumentele CSJ:

„Instanţa de apel şi prima instanţă au examinat cauza sub toate aspectele, cu respectarea normelor de drept material, procedural şi au apreciat corect probele administrate, hotărârile acestora fiind legale.

Argumentele invocate de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și candidatul electoral Andrei Năstase, reprezentaţi de avocatul Dumitru Pavel, de către Partidul Politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, reprezentat de Nicolae Fomov, și de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr. 1 în cererile de recurs se referă la fapte care au fost deja constatate de către instanțele inferioare și cu privire la care completul Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție nu se poate pronunța, acesta efectuând doar o analiză în drept.

Mai mult, argumentele invocate de către recurenții menționați nu se încadrează în temeiurile prevăzute la art. 432 alin. (2), (3) şi (4) Cod de procedură civilă, iar cererea de recurs depusă de Liudmila Perederii este depusă de o persoană care nu este în drept să declare recurs.

Din aceste motive, completul Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie consideră inadmisibile aceste recursuri.”

Prima reacție a lui Andrei Năstase: „Plahotniuc a ucis democrația.”

Previous Next

XS
SM
MD
LG