Linkuri accesibilitate

Angela Merkel a făcut apel la un „efort național” pentru contracararea noului val al pandemiei de COVID-19


Angela Merkel și Ugur Sahin, șeful companieie de biotehnologie BioNTech, Marburg, vestul Germaniei, 19 august 19 2021. (Foto de Arne Dedert / POOL / AFP)

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut apel sâmbătă la un „efort național” pentru contracararea noului val al pandemiei de COVID-19 și i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze. Joi, în cea mai populată țară a UE s-au înregistrat în premieră peste 50.000 de cazuri noi într-o singură zi.

Sâmbătă, Institutul Koch a raportat încă 45.000 de cazuri și 228 de decese în 24 de ore. „Sunt foarte îngrijorată de situație”, a spus Merkel în podcastul ei săptămânal. „Ne așteaptă săptămâni dificile. Avem nevoie de un efort național”. Ea le-a spus celor care refuză să se vaccineze să „reflecteze” asupra poziției lor și să meargă la vaccinare.

Merkel s-a pronunțat de asemenea pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Ca și în alte țări europene, în Germania se discută despre posibila restrângere a libertății de mișcare a persoanelor nevaccinate, notează AFP.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG