Linkuri accesibilitate

Annalena Baerbock la Kiev: Diplomația, „singura cale” de a rezolva tensiunile dintre Moscova și Occident


Ministrul german de externe, Annalena Baerbock
Ministrul german de externe, Annalena Baerbock

În timpul vizitei sale la Kiev, ministrul german de externe Annalena Baerbock a spus că diplomația este „singura cale” de a rezolva impasul tensionat dintre Moscova și Occident din cauza Ucrainei, avertizând totodată că Rusia va plăti un „preț mare” dacă va lansa un atac asupra statului vecin.

„Vom face tot posibilul pentru a garanta securitatea Ucrainei. Vom face totul pentru a garanta securitatea Europei”, a declarat Baerbock într-o conferință de presă comună cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

„Orice acțiune agresivă va avea un preț mare pentru Rusia, din punct de vedere economic, strategic și politic”, a spus ministrul german, cu o zi înainte de a se întâlni cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov la Moscova.

În 2014, Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea și a început să sprijine luptătorii separatiști într-un conflict aflat în desfășurare în estul Ucrainei, care s-a soldat cu peste 13.200 de victime. Kievul și susținătorii săi occidentali spun că Rusia a desfășurat zeci de mii de trupe de-a lungul graniței cu Ucraina în ultimele săptămâni, acțiuni ce pot fi fi interpretate drept pregătiri pentru o potențială invazie. Moscova a negat aceste acuzații.

XS
SM
MD
LG